Our Blog

NHG-praktijkaccreditatie: manier van feedback ophalen veranderd

Wat vindt uw patiënt?
De feedback van uw patiënten is één van de bouwstenen om de kwaliteit van uw huisartsenpraktijk op orde te houden. In praktijkaccreditaties en certificeringen is een patiëntervaringsonderzoek een verplicht onderdeel. Vaak is er zelfs een voorgeschreven vragenlijst. Dat gaat veranderen!
Verplichtingen vallen weg
Vanaf 1 oktober 2020 verandert dat: voor de NHG-praktijkaccreditatie is het ophalen van feedback van uw patiënten verplicht, maar de manier waarop u dat doet is ‘vormvrij’. Ook is het niet meer vereist dat elke individuele huisarts aan een bepaalde responseis moet voldoen. Een meting op praktijkniveau is voldoende.
Eindelijk kunt u kiezen voor een methode die past bij úw praktijk!
Patiënten-feedback is belangrijk voor uw kwaliteitsbeleid. Wat is een aanpak die past bij de wijze waarop u praktijk voert? Welke plek geeft u de ervaringen van de patiënt in uw kwaliteitsbeleid? ARGO denkt graag met u mee over een passende aanpak en kan deze met uw praktijk uitvoeren. Op een manier die past bij de relatie die u met uw patiënten nastreeft.
Wat kan ARGO voor u doen? een paar voorbeelden
– Uw praktijk is onderdeel van een diabetesketen en uw regio wil de kwaliteit van de ketenzorg aan de diabetespatiënten verbeteren. ARGO biedt de PREM Chronische zorg.
– U gaat de praktijk vernieuwen en bent benieuwd welke eisen patiënten stellen aan een praktijkruimte? Een patiëntenpanel in uw praktijk geeft u waardevolle input. ARGO heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van panels.
– U vindt het belangrijk om een zo breed mogelijk beeld te krijgen van uw praktijkpopulatie en wilt dus zoveel mogelijk patiënten bereiken? Kies dan voor een laagdrempelige vragenlijst onderzoek met een korte 10-vragenlijst met de kernvragen uit de CQI Huisartsenzorg.
En zo zijn er veel meer voorbeelden te bedenken. Belangrijk is dat u eerst zelf nadenkt over de vraag waarvoor u de ervaringen van uw patiënten wilt weten. Dan komen we samen tot de methode die daarop het beste aansluit.
Meer weten? Neem contact op met Coby Punter (c.punter-haleber@rug.nl)
Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!