Our Blog

ARGO inventariseert multidisciplinaire samenwerking rond kwetsbare ouderen

Op de conferentie ‘Zorg voor Kwetsbare Ouderen: Wat Werkt?’ 6 juni presenteerde Peter van Linschoten de eerste resultaten van een landelijk onderzoek naar samenwerking rond deze groeiende doelgroep.
In opdracht van het ministerie van VWS, NPCF, Ineen, LHV, KNMP, V&VN en ZN inventariseert ARGO initiatieven op het gebied van multidisciplinaire zorg aan kwetsbare ouderen. Het onderzoek vindt plaats tussen april en augustus 2016.
Bij kwetsbare ouderen is sprake van een (dreigend) regieverlies door lichamelijke, psychische en sociale achteruitgang. Joris Slaets – deskundige op dit gebied – schat dat zo’n 38% van de 75-plussers kwetsbaar is (2016). Hier ligt dus een enorme uitdaging voor de eerstelijns zorg.
Het  doel van het onderzoek van ARGO is om de variatie in multidisciplinaire initiatieven op het gebied van de ouderenzorg te beschrijven, en om knelpunten en succesfactoren inzichtelijk te maken. De resultaten van dit onderzoek worden gebruikt  om de zorg voor kwetsbare ouderen te versterken.
Tags:

Toon reakties (0)

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!